Lunch - Snacks
- Sardine salade op toast
- Champignons met roerei
Sardine salade op toast
1 kleine ui |
1 blikje sardine (tonijn kan ook) |
1 eetlepel tomaten ketchup (of puree) |
2 eetlepels yogo- of mayonaise |
zwarte peper |
Snipper de uien zo klein mogelijk. Neem de sardines of tonijn uit
het blikje met zo min mogelijk olie. Meng de sardine of tonijn in
een kopje met de ui, ketchup en yogonaise en voeg peper toe naar
smaak. Serveer de salade op cream crackers.
Champignons met roerei
Iets voor een pittige lunch.
200 gram (gedroogde) champignons |
4 eieren |
1 el fijngehakte bladselderij |
peper en zout |
50 gram boter |
1 ui |
1/2 tl sambal oelek |
De champignons schoonmaken, in dunne plakjes snijden en ervoor
zorgen dat ze zo droog mogelijk zijn. Voeg zout, peper en bladselderij
toe aan de losgeklopte eieren. Verhit de boter in een wok en wacht
tot het schuim begint weg te trekken. Bak hierin de champignons,
gesnipperde ui en voeg vervolgens de sambal oelek en de eiermassa
erbij. Schep alles zonder ophouden om totdat de eiermassa gestold
is. Heerlijk op brood.
|