Espiritu, een droom wordt werkelijkheid... English Language Homepage
Home
Bemanning
Jacht
Verslagen
Foto's
Route
Veel gestelde vragen
Terug naar Homepage

Waar ben ik? > Recepten >
(ENGLISH LANGUAGE VERSION AVAILABLE)

DE ALLER LAATSTE UPDATE (10 August 2005): De laatste belevenissen & foto's met natuurlijk de aankomst in Scheveningen [Spanje - Scheveningen*] [Azoren - Spanje] [Azoren]
*) verslag gewijzigd sinds laatste update

Espiritu is te koop (1MB)

Pasta's

  1. Crab Linguine
  2. Pasta met bacon en avocado
  3. Pasta met zongedroogde tomaten en basilicum
  4. Spaghetti met tonijn
  5. Natascha's pasta Gorgonzola
  6. Pasta pesto
  7. Pasta met olijfolie en knoflook
  8. Pasta met zalm
  9. Lasagne
  10. Pasta met pittige tomatensaus
  11. Spaghetti met feta

 

Krab Linguine

250 gram linguine (of andere pasta)
250 gram krabsticks (of verse krab)
1 el pestosaus
3 teentjes knoflook
1/2 gesnipperde ui
2 el olijfolie
2 el pijnboompitten
Parmezaanse kaas

Verwarm de olijfolie en fruit de knoflook, olie en pijnboompitten. Voeg de pesto, krabsticks en Parmezaanse kaas toe. Meng met de pasta.

Pasta met bacon en avocado

250 gram pasta
250 gram bacon
1/2 gesnipperde ui
200 gram champignons
1 rode peper (of gedroogde chilivlokken)
1 avocado
2 eieren
Parmezaanse kaas

Snijd de bacon in stukjes en bak in wat olijfolie. Voeg de gesnipperde ui, champignons en in stukjes gesneden rode peper toe. Voeg na een paar minuten de avocado toe en mix het geheel voorzichtig. Kook de pasta en roer de eieren door de gekookte, afgegoten pasta. Voeg ui, champignons, peper, avocado mengsel bij de pasta. Serveer met Parmezaanse kaas.

Pasta met zongedroogde tomaten en basilicum

250 gram pasta
handvol zwarte olijven
10 zongedrooge tomaten
2 el basilicum
3 teentjes knoflook
zwarte peper
3 el olijfolie
Parmezaanse kaas

Snijd de tomaten en de knoflook in stukjes. Meng de in stukjes gesneden olijven, basilicum, knoflook, peper,kaas en olijfolie in een kom. Wanneer je dit een paar uur vantevoren doet, kunnen alle ingredienten beter in de saus trekken. Serveer de saus over de gekookte pasta.

Spaghetti met tonijn

1 blikje tonijn op water
1 blik gepelde tomaten
1/2 blikje ansjovis
2 teentjes knoflook
1 el peterselie
1 rode peper (of gedroogde chilivlokken)
olijfolie

De olijfolie verhitten en de gehakte knoflook en peper zachtjes bakken. De ansjovis in kleine stukjes erbij en even laten meebakken. De uitgelekte tonijn erbij en even laten meebakken. Gepelde tomaten erbij en even laten meepruttelen. Pasta koken, saus door pasta roeren, peterselie toevoegen.

Natascha's pasta Gorgonzola

1/2 pak pasta
1 pakje room
100 gram bacon
1/2 ui
200 gram champignons
100 gram gorgonzola (of andere blauwe schimmelkaas)
pijnboompitten

Bak de in stukjes gesneden bacon samen met de gesnipperde ui en champignons. Room na een tijdje toevoegen en als het warm is geworden de gorgonzola in niet te grote stukken toevoegen en laten smelten. Serveren met de gekookte pasta.

Pasta pesto

 
 
 
 
 
 
 

 

Pasta met olijfolie en knoflook

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pasta met zalm

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lasagne

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pasta met pittige tomatensaus (2 personen)

200 gram pasta naar keuze
1 ui
2 knoflooktenen (naar smaak)
100 gram bacon of ontbijtspek
1 rode paprika
1dl rode wijn
1 blik gepelde tomaten
2 el gehakte zongedroogde tomaten
1 el tabasco
chili (poeder)
peper en zout
basilicumpoeder
olijfolie
geraspte Parmezaanse kaas

Snijd het ontbijtspek in stukjes, bak in wat olijfolie en haal dan uit de pan. Snijd de uien en bak die in het overgebleven vet tot ze zacht worden. Voeg de knoflook toe en bak kort. Voeg dan de wijn toe en zorg dat het aanbaksel losgeroerd wordt. Voeg de rest van de n toe, inclusief het ontbijtspek en breng op smaak met zout en peper. Voeg meer tabasco toe naar smaak. Laat even prutteleningrediente. Bij serveren de pasta met de saus combineren, garneren met basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met brood en een frisse salade.

Spaghetti met feta

spaghetti
150 gram fetakaas
1 uitje
knoflook
2 tomaten
pesto
olijfolie

 


| Webstats | Mail Espiritu E-mail Espiritu | Contact | Sponsors | Links |

Copyright © 2003-2005 Stefan en Natascha Verweij.
Web site design and maintenance, a service from Hollandia Home Services Pte Ltd

Blue Sea