Pasta's
- Crab Linguine
- Pasta met bacon en avocado
- Pasta met zongedroogde tomaten en basilicum
- Spaghetti met tonijn
- Natascha's pasta Gorgonzola
- Pasta pesto
- Pasta met olijfolie en knoflook
- Pasta met zalm
- Lasagne
- Pasta met pittige tomatensaus
- Spaghetti met feta
Krab Linguine
250 gram linguine (of andere pasta) |
250 gram krabsticks (of verse krab) |
1 el pestosaus |
3 teentjes knoflook |
1/2 gesnipperde ui |
2 el olijfolie |
2 el pijnboompitten |
Parmezaanse kaas |
Verwarm de olijfolie en fruit de knoflook, olie en pijnboompitten.
Voeg de pesto, krabsticks en Parmezaanse kaas toe. Meng met de pasta.
Pasta met bacon en avocado
250 gram pasta |
250 gram bacon |
1/2 gesnipperde ui |
200 gram champignons |
1 rode peper (of gedroogde chilivlokken) |
1 avocado |
2 eieren |
Parmezaanse kaas |
Snijd de bacon in stukjes en bak in wat olijfolie. Voeg de gesnipperde
ui, champignons en in stukjes gesneden rode peper toe. Voeg na een
paar minuten de avocado toe en mix het geheel voorzichtig. Kook
de pasta en roer de eieren door de gekookte, afgegoten pasta. Voeg
ui, champignons, peper, avocado mengsel bij de pasta. Serveer met
Parmezaanse kaas.
Pasta met zongedroogde tomaten
en basilicum
250 gram pasta |
handvol zwarte olijven |
10 zongedrooge tomaten |
2 el basilicum |
3 teentjes knoflook |
zwarte peper |
3 el olijfolie |
Parmezaanse kaas |
Snijd de tomaten en de knoflook in stukjes. Meng de in stukjes
gesneden olijven, basilicum, knoflook, peper,kaas en olijfolie in
een kom. Wanneer je dit een paar uur vantevoren doet, kunnen alle
ingredienten beter in de saus trekken. Serveer de saus over de gekookte
pasta.
Spaghetti met tonijn
1 blikje tonijn op water |
1 blik gepelde tomaten |
1/2 blikje ansjovis |
2 teentjes knoflook |
1 el peterselie |
1 rode peper (of gedroogde chilivlokken) |
olijfolie |
De olijfolie verhitten en de gehakte knoflook en peper zachtjes
bakken. De ansjovis in kleine stukjes erbij en even laten meebakken.
De uitgelekte tonijn erbij en even laten meebakken. Gepelde tomaten
erbij en even laten meepruttelen. Pasta koken, saus door pasta roeren,
peterselie toevoegen.
Natascha's pasta Gorgonzola
1/2 pak pasta |
1 pakje room |
100 gram bacon |
1/2 ui |
200 gram champignons |
100 gram gorgonzola (of andere blauwe schimmelkaas) |
pijnboompitten |
Bak de in stukjes gesneden bacon samen met de gesnipperde ui en
champignons. Room na een tijdje toevoegen en als het warm is geworden
de gorgonzola in niet te grote stukken toevoegen en laten smelten.
Serveren met de gekookte pasta.
Pasta pesto
Pasta met olijfolie en knoflook
Pasta met zalm
Lasagne
Pasta met pittige tomatensaus
(2 personen)
200 gram pasta naar keuze |
1 ui |
2 knoflooktenen (naar smaak) |
100 gram bacon of ontbijtspek |
1 rode paprika |
1dl rode wijn |
1 blik gepelde tomaten |
2 el gehakte zongedroogde tomaten |
1 el tabasco |
chili (poeder) |
peper en zout |
basilicumpoeder |
olijfolie |
geraspte Parmezaanse kaas |
Snijd het ontbijtspek in stukjes, bak in wat olijfolie en haal
dan uit de pan. Snijd de uien en bak die in het overgebleven vet
tot ze zacht worden. Voeg de knoflook toe en bak kort. Voeg dan
de wijn toe en zorg dat het aanbaksel losgeroerd wordt. Voeg de
rest van de n toe, inclusief het ontbijtspek en breng op smaak met
zout en peper. Voeg meer tabasco toe naar smaak. Laat even prutteleningrediente.
Bij serveren de pasta met de saus combineren, garneren met basilicum
en geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met brood en een frisse salade.
Spaghetti met feta
spaghetti |
150 gram fetakaas |
1 uitje |
knoflook |
2 tomaten |
pesto |
olijfolie |
|